fredag 15 januari 2010

Energitjuvar kan jag INTE skylla på

Bara som så att luften gick ur mig ändå. Ska inte bry mig om varför. Bara acceptera och ladda om.
Fast liiite tråkigt känns det när allt jag orkar sticka är sockar. Jag VILL verkligen göra något annat men finns ingen lust eller fantasi till annat.

När det känns så där motigt, ja då dyker min goa, goa Suss upp med en överraskning Hon måste verkligen kunna läsa mig som en öppen bok, men det gör mig ingenting. Inte när det är hon.

Jo men visst, en ny liten babygiraff med en smörkniv med mitt namn på. Lödskrivet och rättstavat. Inte alla som fixar det :D. Med stavningen alltså.

Sen så fick jag mig en härlig eftermiddag med två underbara kusiner. Mina två prinsar.

Min dotter med prins Fabian som jag är farmor till. Jupp, farmor.












Och prins Eddie som jag är mormor till.

torsdag 7 januari 2010

Jag vägrar...

Jupp, han fullkomligt vägrar.
Vem?
Jo, min stora lufs till hund som alltid älskat snö och vinter, men idag vägrar han fullkomligt, struntar blankt i vad jag vill.
Jag bönade på mina bara knän, men snääälllaaa, bara gå ut liiittteee. Du måste ju ut och kissa efter att sovit hela natten.
Nix, han tog med sig min sko och la sig till rätta...jahapp...suck... Men jag tog till ett fult knep så det blev en "mikrorastningssväng".

Vad jag gjorde för att få ut honom? Jag lockade på katten som vi inte har ;). Det går alltid hem.

Dax att bege sig till jobbet igen. Bara hoppas att alla festprissar partat klart så det inte slinter i skallen för några fler i området. Räcker med en yxjakt per januari.
Jo, precis, natttjejerna blev jagade av någon med yxa. Tack och lov att dom har bil när dom är ute och kollar till "våra" gamla.
Ingen skadad denna gång heller och polisen gjorde sitt jobb. Bara hoppas att bruttorna kommer över det hela.

Ska ha min varma gosiga "lunchstickning" på mig idag, nu när jag fått den klar.

Och så fick jag då till slut användning för mina renhornsknappar jag köpte för många herrans år sedan. Matcha garnet kalasbra.

Och tänk så här: Januari brukar vara så här kall, endast sista 10 åren som vi blivit bortskämda med varmare grader och då klaga vi för att det var för varmt för årstiden. Ser fram mot en underbar och varm vår och sommar efter kall januari.

Min mamma, som är öländska, sa till mig idag att det var hemska vintrar när hon växte upp. Mycket snö och många kallgrader. Så pass att hon gick uppepå snödrivorna till skolan, utan att sjunka. Tänkvärt.

söndag 3 januari 2010

Nyårsfirande och barnbarn

Jag har fått finbesök idag av prinsessan Emma.


Hennes "päron" har tagit sig en skoterdag. Emma och jag tog en tur med hundarna i stället. Enkel match då hundarna är såå försiktiga när det är en vagn med. Men jag hade glömt en liten, liten sak...pust...stön och stånk, vad det var jobbigt att hålla samma tempo som jag brukar när jag drog på en vagn...hahaha...bra fettförbränningsstart på det nya året.

På lördag kväll så firade jag och underbara Anders nyårsafton eftersom jag jobbade när det var nyår. Det blev en bit oxfilé, klyftpotatis och grönpepparsås...mums. Gott rött vin till det hela.










Nu är det full fart mot det nya året som gäller. Hoppas hitta ett hus under våren, några planer för våra hobby´s har vi också, Anders och jag. Och att vi båda får behålla jobben vi har, vilket man inte kan ta för givet idag.

Inga nyårslöften avlagda, men en rensning bland sånt som inte är bra för själen är gjort. Ut med allt som stjäl energi och behåll att som ger energi. Sen så har jag fått lära mig ett bra sätt att tackla negativa saker. Att låtsas att det bara rinner av mig...som vatten i duschen. Ska pröva det under året.