lördag 26 juni 2010

Vår, försommar...

och nu stundar högsommaren med all sin prakt. SKÖNT

I våran stad har någon som planerar rabatter fått fnatt.

Totalt fnatt...det är säkert.

För några år sedan åkte jag in till stan och...OOOPPSIDOPSI...vad ser jag?

Vill ni veta?

Visst är det coolt?

Jag blev så himla glad att jag varje vår åker förbi i tid och otid bara för att beskåda dessa glada blommor. Nu får jag vänta ett tag igen, men det är det värt.

Sen har vi ett annat mirakel på stan.

Det växer en rönn i en lönn!!!!

Ja men...det ÄR helt säkert. Det var svårt att få till en bild för inte har jag stege med mig när jag ska på stan inte. Men...kolla vettja.tisdag 22 juni 2010

Idag är jag ledsen

Varför?

Den har brunnit ned...ända till grunden...tusan...paus igen...snörvel...

Ja alltså, jag tar det från början.

Min gamla vävstuga, som förvisso är såld sedan ett antal år tillbaka, har gått upp i rök.

Men det var ju där jag började på allvar så att säga med mitt hanverkande. Så då kvittar det att det är nya ägare där, för väggarna talar i alla fall. Men nu är det bara kol. SKIT.

Det gav upp igår, efter över hundra års kämpande mot regn, rusk, snö, kyla, storm, brännade sol. Men minnen som sommarbostad, bagarstuga, bryggstuga, vävstuga och troligen en väldig massa mer tog dessa gedigna timmerväggar med sig till sin grav.

Det gör ont att se på web-TVn när lågorna sträcker sig ut genom fönstrena och slickar i sig virket på insidan och utsida för att slutligen nå uppöver nocken och få sitt slutgiltliga kvävande grepp.

Gå in på www.st.nu om ni vill se.

måndag 14 juni 2010

Det tar sig

sakta men säkert.

Jag har ju i alla falla fått till namnbyte och jag är nöjd med det. Det finns en tanke bakom det hela.

Har en annan tanke om resten av utseendet på bloggen men det är ännu så länge bara i kokongstadiet.

Jag blir sambo i augusti. Vi har blivit med hus på tokiga 166 kvm födelat på 2 plan och 8 rum och kök. Tillkommer källare med garage runt 85 kvm i runda slängar. Tomt ingick visst också i priset men jag har inte funnit på den ännu.

Varför?

Någon har släppt en bomb på dessa 1400 kvm. Nästan då, det är omdränerat, bytt avlopp och vattenledningar men inte färdigställt efter det.
Vi har varit ut flera gånger och tittat så jag vet på ett ungefär vad som växer vart. Dumt om jag skulle gå lös med macheten på några gamla rariteter.