fredag 29 oktober 2010

Tävlingar överallt

Jösses vad det ska tävlas överallt.

En är det riktigt brått med....men man kan vinna en symaskin hos http://symaskineriet.com

Den andra tävlingen är hos underbara http://margitahamid.blogspot.com

Alltid värt att pröva lyckan.

torsdag 21 oktober 2010

Bondläppar och Stadsfolk

Promenadsfunderingar nu när jag blivit bosatt nära stan. Inte så mycket natur att gå i med hundarna nu när det är mörkt när jag slutat jobbet för dagen. Så jag går efter gångvägar som är upplysta och förvånas över saker och ting som jag ALDRIG trodde om stadsbor. För det är sånt bondläpparna gör, har jag hört sägas.

Hur många gånger har jag inte hört nedsättande kommentarer om folk från landet. Förvisso är jag en sk 08 (stockholmare) i botten, men jag har haft fördelen att tillbringa dom flesta somrar på landet hos släktingar. Och trivats bra med det. Så när jag stadga mig blev det landsbygden igen i så där en 20 år.

Jag börjar min tur efter vägen mot ishallen. Ska passera ett övergångsställe som är hårt trafikerat. Ingen tar notis om att jag ska över, trots reflexvästar på både mig och dogsen. Snarare att dom gasar på. Jösses, och där ska barn gå över när dom ska på träningar.

På landet har folk i alla fall saktat in.

Vidare runt stadsturen så slår det mig att det är så skräpigt. Allt kan ju inte ramlat av sopbilarna, eller?

Under den dubbelfiliga motorvägen med dike mellan körfälten går en gångtunnel. Där ligger det ett par vita trosor med bajs i. Liksom inte trasiga solkiga trosor utan rätt fina.

Enda skiten jag sprungit över på landet har varit från djur. Kor, hästar, rävar, älgar och så vidare.

Så int vet ja...men nog tror jag att jag hellre är en bondläpp än fint stadsfolk.

Men det gäller ju inte alla, för det finns bra stadsfolk likväl som dåligt landortsfolk. Som sagt, bara en promenadsfundering.


Min blommrabatt innan jag tog fram lien.Nu är den tuktad och väntan på våren kommer kännas extra lång i år, då jag längtar att se resultatet och vart jag gjort fel.

Fåglarna uppskattade sitt bad jag gav dom. Min härliga rabarber bjöd på bladet till gjutform och röret fann jag i långgräset efter förra husägares byte av avloppsrör. Återvinning gillar jag. Stenen är en bit från orginalyttertrappan till huset, som även den låg och skräpade i en jordhög.

måndag 11 oktober 2010

Bittra, bittra besvikelsen

Jag och "underbara" Anders tog en tur till mina gamla hemtrakter.
Det finns ett ödehus där som jag fönsterkikat i för så där en tio år sedan. Underbara väggmålningar i salen. Målad, marmorerad halvpanel med stolpar upp i taket som det slingrade grön växt runt. Mellan stolparna var det härliga vyer av himmel och ängar.
Jag tänkte vara fräck nog att fota dessa väggar för att eventuellt använda något hemma hos oss i vårat hus.

Vad händer då när vi kommer fram och gluttar in genom det trasiga 1800-tals fönstret?

NÅGON IDIOT HAR RIVIT NER ALL MÅLAD TAPET OCH ELDAT UPP!!!!!!!

Ja, men fattar ni? Ett kulturarv uppeldat bara så där. Jag blev så besviken att jag kände mig helt tom.

Som tur var så hade vi stannat vid den vackra Sulån`s vattenfall innan vi åkte till huset. Det stod en kvarn vid det fallet en gång i tiden som faktiskt mitt förra hus hade servitut i. Kvarnen finns inte längre, endast en och annan kvarnsten Men dom ligger på andra sidan så det blev inga bildbevis på dom.

Sen fick jag trösta mig med ett théparty tillsammans med döttrar och två av mina barnbarn. Underbart.
Leksakerna fick ligga kvar på golvet i flera dagar efter besöket. Känns så himla hemtrevligt att snubbla fram över dom. Leksakerna alltså, inte barnbarnen :D.

måndag 4 oktober 2010

Det händer lite i taget

Sovrummet innan vi invaderade det.Och nu har vi lagt beslag på det. Det ska bli lite ändringar under vintern. Väggarna ska få lite färg och den hemska panelen ska ut.
TV-rummet vid inflyttningen.

Och nu börjar det bli beboligt och med våran prägel.

Allting tar sin tid och dygnet har bara tjugofyra timmar. Mellan möbleringar måste vi jobba, dessutom är det så härligt att vara ute när solen skiner, och så må vi vila ibland och njuta av goda middagar.
Vilken tur att vi har resten av våra liv på oss att förverkliga våra drömmar.