onsdag 11 januari 2012

Heidi, min nya lekkamrat

Jag vill gärna ha en provdocka.
En som där ni vet som alla proffsen har.

Men jag är felkomponerad.
Jo det är helt säkert, med storlek 38 upptill och 44 nertill så håller jag inte måttet.
Alltså måste jag ha två provdockor och först prova upptill på den ena, för att sedan krångla av allt med nålar och sånt för att prova nertill på den andra.
För att inte tala om att jag måste slanta upp med i runda slängar 4000 kr.
Hmmm...näää, det gör jag bara inte.

Tjurade ett tag och funderade.
Jag ska tusan linda in mig i tidningspapper och tapetklister, så det så.

Satt och sökte runt i cybern efter information om någon annan provat det.
Jodå, det finns.
Men det finns ett bättre alternativ.

SILVERTEJP

Sagt och gjort.
Inköp av två rullar silvertejp, en säck kuddstopp, en julgransfot.
Hemma hade jag en bit plywoodskiva och en gammal mormorsstång.
Kostnad?
350 Kr.


Så min underbara sambo tejpade in mig en fredagkväll.
Första lagret gick bra, så även det andra men när det tredje åkte på då kände jag mig rätt stel.
Dessutom så hotade sambon med att lämna mig så där.
Men det gjorde han inte, snäll som han är.
Han klippte upp det hela längs med ryggradslinjen, så jag kom ut igen.


Lite trix och mix men vips så var allt på plats.
Mormorsstången genom hela dockan, fastskruvad i julgransfoten.
Lätt att flytta på och lätt att gå runt.
Jag såg att det fanns dom som satt en galge vid halsen.
Men för min smak har det blivit för vingligt.


Och så inbillade jag mig att det man provar ska halka runt på silvertejpen.
Så ett inköp på dubbelhäftande mattejp (50 kr till) och några stuvbitar fleece gjorde susen.

Så nu är min Heidi klar för äventyr.

måndag 2 januari 2012

GRAND FINAL

blev middagen hemma hos oss, den där allra sista dagen på 2011.
Vi tycker väldigt mycket om mat båda två, och jag tycker det är lika roligt att laga mat till oss dom få gånger vi äter middag tillsammans.
Det brukar inte bli mer än 4 gånger i månaden när vi arbetar.
Bäst att passa på att frossa då.


Räkor med avokado och mangosalsa.
Sött, salt, syrligt och hett.


Helstekt kalkonbröst, sötpotatismedaljonger, enkel gräddsås, ruccola och tranbärsgeléfyllda plommontomater.


Inkokta päron, rostade hasselnötter och vaniljgrädde.



En lätt början och lika lätt avslut med en lite tyngre rätt i mitten.
Det borde varit lite färg på päronen men...nu hade jag inte det hemma :D.
Och det kvittade faktiskt för vi blev väldans mätta ändå.