torsdag 7 januari 2010

Jag vägrar...

Jupp, han fullkomligt vägrar.
Vem?
Jo, min stora lufs till hund som alltid älskat snö och vinter, men idag vägrar han fullkomligt, struntar blankt i vad jag vill.
Jag bönade på mina bara knän, men snääälllaaa, bara gå ut liiittteee. Du måste ju ut och kissa efter att sovit hela natten.
Nix, han tog med sig min sko och la sig till rätta...jahapp...suck... Men jag tog till ett fult knep så det blev en "mikrorastningssväng".

Vad jag gjorde för att få ut honom? Jag lockade på katten som vi inte har ;). Det går alltid hem.

Dax att bege sig till jobbet igen. Bara hoppas att alla festprissar partat klart så det inte slinter i skallen för några fler i området. Räcker med en yxjakt per januari.
Jo, precis, natttjejerna blev jagade av någon med yxa. Tack och lov att dom har bil när dom är ute och kollar till "våra" gamla.
Ingen skadad denna gång heller och polisen gjorde sitt jobb. Bara hoppas att bruttorna kommer över det hela.

Ska ha min varma gosiga "lunchstickning" på mig idag, nu när jag fått den klar.

Och så fick jag då till slut användning för mina renhornsknappar jag köpte för många herrans år sedan. Matcha garnet kalasbra.

Och tänk så här: Januari brukar vara så här kall, endast sista 10 åren som vi blivit bortskämda med varmare grader och då klaga vi för att det var för varmt för årstiden. Ser fram mot en underbar och varm vår och sommar efter kall januari.

Min mamma, som är öländska, sa till mig idag att det var hemska vintrar när hon växte upp. Mycket snö och många kallgrader. Så pass att hon gick uppepå snödrivorna till skolan, utan att sjunka. Tänkvärt.

9 kommentarer:

 1. Så fin den blev. I dag har vi bara minus 11 grader, men det är så kallt, jag vill inte gå ut jag heller.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 2. Du använder dina luncher väl, klok hund du har jag förstår honom.

  SvaraRadera
 3. Fräck jycke du har. Min fyraårige aussie har vågat vägra utegång han också denna veckan. Står bara och glor dumt i dörröppningen och låter sig inte förledas av varken lock, pock eller hot om indragning av dagens korv. De är allt bra söta de små odjuren ändå.

  SvaraRadera
 4. Hallå mycket att kolla igenom när man varit borta 3 veckor plus att datorn varit på lagning och ALLA och då menar jag verkligen alla favoritsidor är borta :( Men nu är det bara att leta och göra en ny favoritsida :)Kommer med kryddor till dej från Indien till veckan , blev körigt första veckan jag jobbade.
  Kram till dej

  SvaraRadera
 5. Ha en underbar helg,Det vita är mitt favorit med.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 6. Nu vill jag ha uppdatering, väntar o väntar ;)
  / Kattis

  SvaraRadera
 7. vad fin! :)

  jag har nyligen startat min blogg, kika gärna in! :)

  hälsningar Anna

  SvaraRadera
 8. Vilken fin blogg du har fått till. Kram från oss/Karin o Chivas

  SvaraRadera