tisdag 22 september 2009

Inget är som väntans tider

Men det får nog finnas gränser. I alla fall då det gäller...CHOKLAD...hahaha. Jag är tokig i choklad.
Tänk er en kopp mycket gott och spännade thé, en underbar choklad till det, givetvis rumsvarm, en stickning eller en god bok. Det är mumma det...ojojoj...

I väntan på att bytet garn&choklad får jag nog tröstäta min favoritkaka. Den underbara romchokladkakan. Stor efterfrågan har det varit på receptet. Lika bra att jag delar med mig. Men glöm inte att man bara får äta den här kakan med STOR njutning. Och inte varje vecka, endast när man verkligen gjort sig förtjänt av den.

ROMCHOKLADKAKA

Ta ett bakplåtspapper och klipp till en cirkel som täcker både botten och kant i en flat sockerkaksform. Ungen vrids på till 175-180 grader.

Blanda alla torra produkter i en skål:
3 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
3-4 msk kakao
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Blanda all kladdiga produkter i en liten skål:
150 g smält margarin
2 st ägg
1 1/2 dl hett vatten
ca 1/2 tsk arrakessens

Slå det kladdiga över det torra och rör om till en slät smet, tippa i formen och grädda i ca 50 min.
vänd uppochner på fat, dra av pappret försiktigt och låt svalna riktigt under formen.

Glasyr:
2 dl florsocker
4 msk kakao (el mer om så önskas)
2-3 msk mjukt margarin
arrakessens efter behov och smak, kanske 1/2-1 tsk (provsmaka vettja).
Kan tänkas att det behövs mer eller mindre margarin. För mig blir det olika varje gång.
Rör ihop glasyren slät och smaka av med arraken, bred på kakan när den svalnat helt.

Garnera gärna med spritsade gräddrosor och hallon eller jordgubbar.

Ååååh det är så syndigt gott...

5 kommentarer:

  1. Tack för receptet:) Ska prova den i helgen ;)Vi åker till Åre i morgon kväll kommer hem på lö em.

    SvaraRadera
  2. mmm... det vattnas i munnen redan den ska jag göra när jag kommer hem från Norge.Tack för receptet.
    Kram Gina

    SvaraRadera
  3. Men det där lät väl inte så dumt heller. Himla va roligt det är med bloggvänner i alla fall. Förstår inte alls hur jag klarade mig innan jag loggade in i denna inspirerande värld. Stickmönster och kakrecept och massor med tips och råd alldeles gratis. Tack, tack, den kakan kanske det blir till helgen. Chokladbytet får jag dessvärre stå över, tål tyvärr inte choklad i så koncentrerad form. Synd om mig, eller hur?

    SvaraRadera
  4. I väntan på godiset kan du ju alltid gå in på min blogg och hämta hem din utmärkelse.

    SvaraRadera
  5. Som jag letat receptet hemma och kom ju på att de ska finnas här och de gjorde de :D gottigott ikväll :)

    SvaraRadera