onsdag 23 december 2009

God Jul till alla goa vänner och bekanta

Nu är det dagen före dopparedan...härligt glad är jag, för nu kan jag andas ut.

Mitt fjärde barnbarn är hemma med sin familj igen. Prinsen fick på tok för höga gulsotsvärden så det blev två sömnlösa nätter när han låg inne på sjukan. Han föddes på en lördag och blev inlagd igen på måndagen. Uppkopplad på sladdar och apparater, sondmatning och EKG, mediciner och grejer, funderingar på blodbyte men han svarade bra på allt så han slapp bytet.
Det är verkligen inte roligt när man kommer in med sitt nya barn och personal sätter kanyl, tar prover och allt vad som är brukligt och den lille, lille bara ligger. Öppnar inte ögonen, ger inte ifrån sig minsta pip...det är då man blir riktigt, riktigt rädd.

Inte blev det bättre av att både jag och min äldsta dotter vaknade vid tre-tiden på morronkvisten och hade magkänslan om att något var fel. Vi ringde varandra så fort vi ansåg att timmen var lämplig och berättade om magkänslan. Usch, vad det kändes kymigt. Som tur var så hade vi helt fel. Så skönt att ha fel.

Men nu är han hemma och pigg och kry. Jag fick ju äran att hålla prinsen när han kom hem, endast 9 timmar gammal. För jag hade tillbringat dagen med hans storasyster.

Jag har julpysslat en del också. Julpaté har tillverkats, men jag kunde inte bestämma vad för sort jag skulle göra. Så jag gjorde en grundsmet och delade upp i tre olika byttor och smaksatte. En med tratt kantareller och enbär, en med oliver och soltorkade tomater och en med vitlök och mejram. Goda blev dom.

Sen så kom dom tre vise männen till mig, men inte på kameler utan giraffer. Till en smått bisarr kyrka där jag färgade glasyren med överbliven garnfärg. Inte såå himla vackert kanske men sällsynt och lite typiskt jag.

4 kommentarer:

 1. SOM JAG HOPPAS ÄR JAG EN AV DINA GODA VÄNNER OCH ONSKAR JAG DIG EN GOD OCH LUGN JUL.

  SvaraRadera
 2. Det känns att vi är goda vänner iallafall i blogg värden. Ha en underbar jul och hoppas att du får njuta av dina barn och dina underbara barnbarn.
  Stor kram Gina

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du har haft en trevlig julafton , det har vi haft med god mat och trevligt sällskap. Även om mellandottern var kvar i England men det tar vi igen senare.
  Mitt barnbarn ligger här och snusar så sött, dom sover här i natt.Så mysigt sååå....
  Ha det gott.
  Kram Nina

  SvaraRadera
 4. Grattis till tjänsten ...
  Du ska se att det löser sig med resten oxå.
  Jag tycker iof att det är ok med vädret men jag vill nog hellre ha April än det här. Sommar för hela slanten faktiskt.
  kramen

  SvaraRadera