fredag 11 december 2009

Relaxa på mormors vis

Fick hem tidningen Topphälsa i brevlådan. Jo, jag är lite manisk vad det gäller mat och tränar gärna så då är det kul att läsa om nya rön.

Vad läser jag då?

Din mormor behövde inte yoga, medition eller healing för att må bra i kropp och själ. Hon virkade, bakade och knypplade i stället.

Så många gånger som jag sagt att mitt handarbetande är mental yoga. En gammal dam som ägde garnbutiken där jag handlat i 16 år hade hört att det var så och jag tog det till mig direkt. Nu är det visst bevisat också.

Gör långkok, gärna med kanelstång i som är bra för matsmältningen. Då hinner du bara vara medan köttet kokar.

Sticka eller virka något till dig själv i din favoritfärg. Tankarna får fly fritt och du känner dig nöjd med dig själv när hantverket är klart.

Boosta med en bakelse. Unna dig att gå på kondis med goda vänner och NJUT av en riktigt gräddig bakelse. Det gör inget med någon enstaka gång om man lever relativt sunt övrig tid.

Besprutade grönsaker och shoppinghets hör inte hemma i ett liv med mormorharmoni. Ät ekoligiskt och handla vintagekläder

Något att fundera på i dessa julhetsdagar.

4 kommentarer:

 1. Det låter bra,jag måste vara mycket lugn som stickar eller virkar alltid. Tack för visdomsorden.
  Kram Margita

  SvaraRadera
 2. Helt rätt! Övriga kommentarer överflödiga.

  SvaraRadera
 3. Vad mer kan man säga...mormödrar!!

  SvaraRadera
 4. Hej du rara Nina... grattis ännu en gång till ännu en klimp. Vårat lilltroll är det bara bra med han kommer hit och sover på fredag med sin mamma då jag ska på Löran och julborda lite. Lilltroll ska underhålla lilla T under tiden vi är borta.
  Nej inga otäcka brev än så länge, väntar mig nästan att det trillar in precis före julafton. Fin fin julklapp hoppas den är fint snöre på den bara.
  Nä nu ska jag ta och lägga mig på söta örat. Har varit ut till Galtström nu ikväll och det har kommit 40 cm!!!! snö bara i dag. Hiskeligt mycket och så kommer man hem till 3 cm max. Hade gärna bytt ut snön mot blåsten.
  Nä just det ja, sängen, sova.....
  Höres
  Nina på andra sidan stan

  SvaraRadera