fredag 18 december 2009

Vad ska man säga?

Jag hade jobbhelg i helgen som var. På lördagen kom jag aldrig på jobbet. Varför? Jag var tvungen att vara mormorledig då min lilla Ellinor skulle få sin lillebror.
Fattar ni va? Jag fick mitt fjärde barnbarn på 14 månader. Blev en liten Eddie som ska få en egen historia här så småningom (bara jag får in bilderna från telefonen till datorn).
Jag fick hålla och snusa på honom på kvällen...ujujujuj...tänk vad jag är rik.

På söndagen var det jobb igen. På bordet i våran lokal står det en påse. Nyfikna jag var ju tvungen att läsa vad som stod på lappen.

Men jösses...det är ju till MIG. Vad kan det vara? Vem har ställt påsen där? Varför står den där? Vad är det i den?

Jag ser mig omkring för att kolla om någon står och smyger på mig men ser ingen. Jag gluttar lite försiktigt i påsen med ena ögat...ler en aning...hmm...tänker att jag nog måste undersöka påsen lite mer.

Ser mig om igen, nä ingen ser mig nu heller. Jag petar lite med fingrarna för att se mer av innehållet...oooh...men...vem kan det vara som gett mig sådana saker?

Till slut tar nyfikenheten kommandot och låter mina fingrar öppna påsen och plocka upp innehållet...sak för sak tills påsen är tom.

Där sitter jag och tittar, fånigt leende med endast ett namn på mina läppar: Susanne...bara du kan hitta på något som stämmer såå himla bra på mig. Det är bara du som bemödat dig med att lära känna mitt rätta jag och också bara du som är en enda stor glädjespridare på jobbet.
Enda gången jag får skratta från hjärtat och djupet av magen är när du jobbar.
Tack och tack Susanne för den helt oväntade påsen med innehåll.

Vad det var i påsen?

Wooow, behövs inga ord.

5 kommentarer:

 1. Nu blev jag nästan avundsjuk, men iallafall varm om hjärtat. Vilken glädje det är med sådana arbetskamrater...barnbarnen får gärna låta vänta på sig en 15 år eller så men bra kollegor tar jag gärna emot. :)

  SvaraRadera
 2. Lyckliga du! God Jul!
  önskar Margita

  SvaraRadera
 3. Xante är gott:) Grattis till barnbarnet!

  SvaraRadera
 4. Presenter är kul, men kan inte mäta sig med nya barnbarn. Och de varar också för evigt. Fast det blir lite dyrt med alla födelsedagspresenter och julklappar förstås. Det bästa med många på ett och samma år (jag fick också fyra på ett år) är att man kan sticka samma modell till allihop och redan efter tvåan går det på ren rutin.
  Grattis till dig stormormor!

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt med alltihopa. Underbara bebisar, härligt garn och trevliga arbetskamrater. Kan det bli bättre?

  SvaraRadera