lördag 31 oktober 2009

Vinnarna

av garnerna är nu dragna.

Garn nr ett, det rosafärgade går till Anna-Karin

Garn nr två, det gulfärgade går till Icka

Garn nr tre, det lilafärgade får till Boel.bergeforsen

Maila era adresser till mig så jag kan posta era vinster under morgondagen eller så fort jag vet vart jag ska skicka.

Till alla er andra: TACK för att ni besöker min blogg.

torsdag 29 oktober 2009

En film tillägnad våran bortgångna vän Joel Viklund som omkom i en bilolycka låten har en kompis till oss gjort för att hedra Joel ett stort tack ...

måndag 26 oktober 2009

Det händer inte mig...

Hur många gånger har vi alla inte läst om olyckor och elände i tidningar och tänkt: Det händer inte mig.
Själv brukar jag läsa och tänka: Tack och lov så klarade jag mig även denna gång.
Rätt så egoistiskt, jag vet.

Men när jag läste morgontidningen på datorn i söndags förmiddag, jaaa...då kändes det i magen må jag säga.

Det hände inte mig denna gång heller, TACK OCH LOV, men känns bittert ändå. När det är personer jag vet vilka dom är och känner några.

Två bilar i kollision med varandra, från samma adress. I ena bilen omkommer föraren, 19 år endast. Hans flickvän skadades allvarligt. I andra bilen skadades fem personer med lindrigare skador. Men själsliga skadorna visar sig senare som bekant.

Så onödigt orättvist att släcka en ung människas liv på det viset. Ingen idé att spekulera i varför, hur eller så. Bara så himla orättvist. Så mycket tårar, så mycket ångest, så många tankar...

Jag sänder alla mina tankar till hans anhöriga och tänder ett ljus.

R.I.P J

måndag 19 oktober 2009

TÄVLING
Har lyckats fått till ett fungerande räkneverk med tips och råd från http://www.margitahamid.blogspot.com.

Det tänker jag fira med en utlottning av mitt egenhändiga svampfärgade 100 grams härvor av ullgarn.

Skriv en kommentar till detta inlägg, så drar jag tre olika namn av dessa. Dragningen sker 31 oktober i år.

Så var jag där igen då...

Vart då?
Jo, det här med datorer. En del saker som jag gör i den här burken fastnar väldigt fort i mitt minne. Andra saker fattar jag inte alls hur det gått till.

Ta bara det där med att jag följer mig själv...va? Hahaha, det är ju sjukt. Snacka om att vara EGO. Nåja, det hamnade ju där av misstag. Jo, så är det, av misstag.
Vissa bloggar jag gillar att läsa har "fallit" in på samma ställe på något sätt. Minns bara inte hur. Jag vill ha in några till där. Det är sååå himla mycket lättare för en lätt virrig hönshjärna att minnas vad jag vill läsa då.
Det är ungefär som telefonboken jag har, där har jag alla som jag vill behålla kontakten med. Jag läser ju inte hela telefonkatalogen när jag ska ringa någon. Fast...hmm...jag kanske borde prova det...(tänker nu så det knakar)...nä, jag hoppar nog över det *L*.

Så om nu någon/några känner sig förbisedda av mig...förlåt för det är inte min mening.
Ska klura lite på sånt idag. Kan bli totalt kaos också i min blogg...hahaha...

I alla fall så har jag bara regn hos mig, regn, regn och åter regn. Men 5 mil "opp over lanne" så har det kommit snööö. Jag vet ärligt talat inte om jag är redo för snö ännu. Gillar ju regn också, dock inte mina hundar. Jo, Sammy (den randiga) tycker det är OK med regn men inte Acke (den beiga). Kanske han vill ha ett regntäcke? Han har redan fått ett, men uppskattar inte så mycket att gå runt med kläder. Lite fåfäng är han nog, fast Sammy han bryr sig inte om han har kläder eller ej. Acke har fullt upp när jag tar på honom reflexvästen.

Bäst att börja tänka datatankar nu om jag ska få ut något av dom innan kvällen. För då är jag upptagen. Underbara Anders kommer ju hem efter jobbet. Vad jag saknar honom. Jag har ju jobbat hela helgen så vi har knappt hunnit träffas. Bara kvällsfikat tillsammans. Jo, vi sågs ju igårkväll, men jag höll på att somna redan vid 21-tiden så inte var jag nå vidare talför då inte. Jag vet, jag vet, jag är lite fjollig men jag gillar att vara det.
Nu full fart in i cybervärlden...

fredag 16 oktober 2009

Mums mums mums...

Tystnaden har varit total denna vecka från mig. I det närmaste i alla fall. Varför? Jag har haft munnen full med CHOKLAD. Sååå himla gott bara...
Var ju och hämtade mitt paket från garn&choklad-bytet. Men gissa om jag blev glad. I paketet låg, förutom ett underbart FABEL-garn i jättecoola färger (måste fundera vad jag ska göra med det), en massa choklad och min favischoklad. Mörk, mörk choklad med lime. Men fattar ni? Jag fullkomligt älskar den. En eller två rutor med en kopp thé...wow...
Fick sådan choklad för 2 år sedan till jobbet som julklapp från en vårdtagare och blev frälst. Men finns då inte i den här stan att köpa. Så gissa om jag suktat och längtat. Och så bara låg kakan där i mitt paket. TACK OCH TACK Tomtan, www.metrobloggen.se/tomtan, för paketet.


Nu är det ju så att jag gillade även dom andra chokladerna också *L*. Men jag har inte riktigt klurat ut vad jag ska skapa för något av garnet ännu. Ska ta mig en funderare så småningom, för jag vill ju göra något till mig själv av det.

Regnet öser ner som bara den här och jag ska bege mig till jobbet snart. Har min "grishelg" denna helg...suck och stön... Bara tråkigt och jättejobbigt med den här helgen. Ända "braiga" är dom jag jobbar med. För fredagkväll till 2130, börja 0645 på lörd och ha sk. långlunch till 1630 och jobba till 2130, börja 0645 igen på söndag till 1700. Varför klagar jag egentligen? Jag har inga småbarn hemma. Jag kan ju lägga mig och vila när jag kommer hem. Fy skäms på mig. Bara att le och se glad ut *L*.
Bäst att packa väskan och bege sig. Faktiskt måste jag visa den. Jag växte ur mina byxor ( pga för mycket choklad ) och ville inte kasta dom. Så jag klurade en stund, sen blev den till, min byxväska. Bra med mycket fickor till nycklar, dörrpass, handskar, handsprit m.m. som jag behöver i jobbet.

måndag 12 oktober 2009

En lång, lång ledig helg

Ooohhh, vad jag har haft det skönt i helgen. Långledigheten behövdes verkligen nu. Jag har hunnit med en massa som legat och väntat på mig. Som att städa balkongen från sommarblommorna som inte gillade -5 grader. Göra klart en del projekt som bara behövt "sista handen" på sig. Sova länge på morgonen och äta frukost kl 11:00. Varit i skogen med hundar och gravid dotter. Blev ju en del jobb med sig hem då *L*. Som ca 8 liter trattkantareller.

Men vad mycket god soppa jag ska äta senare i höst och vinter. Eller varför inte mina goda piroger...hmmm...

Min lunchstickning är klar nu. Blev inte riktigt som jag tänkt mig men helt OK i alla fall. Har blockat och gjort klart. En mer fyrkantig sjal blev det fast jag tänkte en trekantig.


I fredags fyllde mitt första barnbarn 1 år. Svårt att veta vad man ska hitta på att ge bort. Satt och bläddrade i en katalog hos en pensionär på jobbet en dag och såg fleecetröjor med ett välkänt modemärke. Någon stjärna på att rita och teckna är jag inte, men jag gjorde min version av tröjan. Hoppas tösen håller sig varm i vinter.


Ska ta och bege mig till jobbet nu men först ett stopp vid kiosken. Ska hämta ett PAAAKEEETTT...sååå spännande. Garn&chokladbytespaket. Bråttom, bråttom nu. Så nyfiken...

tisdag 6 oktober 2009

Höstrally

Min underbara Anders och jag åkte på höstrally förra helgen. Det innebär att det är slut på V8-säsongen. Ja, i alla fall för en del. För det finns ju dom som åker V8 på vintern också, som t ex min Anders *L*. En bil för finväder och en bruksbil är hans melodi, men mycket motor ska det vara.Vi står i kö för att få frågeformuläret. En himla massa frågor efter vägen.


Söt dotter som är moster till mitt barnbarn och faraohunden Bruce på väg till första pausen. Mina två döttrar med sina sambosar gör sig klara för kast med skrot i bildäck.Många stopp vid alla frågor. En del lätta en del svårare och då blir det en hoper med bilar som väntar.Tur att det finns vacker utsikt att beskåda medan man väntar.Ett stopp där det skulle kastas pil på ballonger. Med cyklop utan sikt. Sista stoppet där alla samlades. Rör sig om väldigt många ekipage som var ute denna vackra dag. Vet inte exakt antal men ifjol var det 137 ekipage och tror att vi toppade det i år.Mycket bilprat blev det också i väntan på att alla skulle försöka pricka fem sockerbitar utlagda i slalom med sitt högra framdäck. Till sist tar dagen slut och pärlan backas in på sin vinterförvaring i väntan på våren.

Vi hade en mycket trevlig dag och körde en sträcka på ca 8 mil och en massa frågor och annat påhitt efter vägen.

måndag 5 oktober 2009

Utmärkelse från Mormor´s Bod

Jösses, innan jag fick bilden på plats...hahaha...nästan hela min lediga dag gick åt ;).
Fick denna utmärkelse av Mormor´s Bod. Ska försöka mig på att få till 10 saker om mig som kanske inte så många vet om.

1) Jag började jobba vid 16 års ålder som lärling i ett travstall. Där var det 6 dagars arbetsvecka. Jag började 0600 och slutade 1600, utom på torsdagar då det var trav och slutade när alla åkt hem. Jobbade antingen lördag eller söndag på helgen. Tränade, mockade, skötte om dessa vackra djur. Men spelade dock aldrig på travet. Jag gillar hästar, inte travsporten. Slutade där för att börja steka hamburgare med bättre betalt.

2) Rastlös och arbetslös stövlade jag in på sjömansförmedlingen ( det hette så förr, arbetsförmedling för sjömän). Frågade om det fanns något jobb som kock. Jag gillar ju mat och hade ju stekt hamburgare i ca ett halvår. Fick jobb samma dag på en liten båt med en besättning på 6 personer. Stackars sjöbjörnar, alla från Skåne utom en styrman som var från västerås. Jag var utrustad med min kokbok och glatt humör. Men någon utbildning hade jag inte. Sjösjuk dessutom så det förslog. Två månader stod jag ut sen gav jag upp. Funkar inte att laga mat när man mest bara kräks. Fick i alla fall ihop pengar till mitt körkort. Fick även äran att uppleva forna öst-tyskland. Något som satt sina spår i min själ. Att jag som 18-åring kunde handla julklappar till min mamma och mina två syskon, åka taxi och gå på restaurang och äta gott kött med vin till för ynka 100 kronor. Medan jag såg befolkningen stå och köa för en enda liten limpa som skulle räcka en hel vecka. Vad jag skämdes. Inte heller så kul när vi skulle avsegla och jag låg och sov. Väcktes av att en miltär med dragen k-pist drog av mig täcket och sökte igenom hytten efter eventuella gömda flyktingar.

3) Flyttade hemifrån när jag var 17 år. Blev mamma första gången vid 20 års ålder. Ensam mamma då och forsatte med det tills jag var 22 år. Träffade min före detta man då som jag fick 3 barn med. Min ålder vid dom födslarna var 23, 26 och 29 år. Separerade vid en ålder av...jahaja...hur gammal var jag nu? 42 tror jag nog att jag var, eller 41 kanske. Jag minns inte så noga.

4) Har gått en grundkurs i svetsutbildning i min ungdom och hade träslöjd i skolan.

5) Var "sommarbarn" hos släktingar med jordbruk som liten. Det satte sina spår så jag blev själv jordbrukare när jag var runt 30 år. En mindre gård med en mjölkko, en och annan kalv, några får och en del fåglar. Så mina barn har vuxit upp på opastoriserad mjölk och obesiktad kött och ingen av dom har varit allergiska. Ibland har dom velat haft kyckling till middag. Ja, då har någon tupp strukit med. Det kallar jag färskt kött. Dom, barnen, har dessutom fått stå ut med att ha en mamma som alltid varit hemma. Inga hyss har kunnats göras hemma hos oss. Trååååkmamma. Fast dom har fått trolldegat, sockerkaksbaka, dajmkokat m.m. öevr hela köket tills dom lärt sig att mäta, vispa, röra och grädda rätt. Nu kan alla mina barn baka sockerkakor som är sååå goda.

6) Började tidigt med att virka mormorsrutor och sedan har det bara fortsatt. Har försökt att driva ett företag där jag stickade tröjor på maskin. Men jag är på tok för dålig försäljare. Har väldigt svårt att ta betalt och svårare för att marknadsföra mig då jag tycker det låter som skryt. Typiskt kvinnosyndrom har jag fått lärt mig i efterhand. Har i alla fall kvar min stickmaskin men inte så mycket tid över för den. Fast vi har ett särskilt förhållande till varandra. Jag brukar montera upp den, putsa den och stryka med handen lite ömt över den och tänka: En annan dag ska vi jobba ihop.

7) Har haft en stor amerikanare med största orginalmotorn i. Många killar som blev irriterad på den där bruden som körde ifrån dom i trafikljusen. Jaja, man får inte det men nu är det så länge sedan så det är glömt. Nästan då *L*. Gjorde en massa svarta streck på gatan efter bakdäcken, med en väldig massa gummirök därtill. Och alltid två streck. Oj, vad det var kul.

8) Har spelat klarinett i några år när jag gick i skolan. Min mamma uppskattade inte när jag skulle öva. Vi bodde ju i lägenhet. Så det var bara att lägga ner, för grannarnas skull.

9) Är fullkomligt galen i lila. Har haft lila och svart i mitt sovrum så länge jag kan minnas. Utom en period när jag målat väggarna med filmjölk och färgpigment. Målade savann och regnskog med zebra och giraff betandes. Svårt att förklara. Hade bambukäppar i taket med spottlights och en passionsfrukt slingrandes efter mest hela taket.

10) Vill och ska så småningom ta mig till Norge för att jobba. Ska se till att bli sambo först. Med min underbara Anders. Oj vad jag saknar honom, fast han bara är på jobbet *L*. Sen ska jag prova lyckan i vårat grannland. Men har en önskan om att kunna pendla. T ex 10-14 dagars jobb och lika mycket ledigt. Bara att avvakta tills världsekonomin är stabilare. då är det lättare att få jobb och dessutom kunna ställa lite krav.