onsdag 15 september 2010

Alltid ska det vara något att gnälla om

Just nu skrivs det för fullt i våra morgontidningar, om en olaglig bilträff på en parkering i vårat stora köpcentra. Den var i lördagskväll efter att butikerna stängt och kunder och personal åkt hem.

Många har åsikter. Även jag.

Polisen klankar ner på så banal ting som fel belysning???
Ta hand om alla "svenssons" som kör för fort, mot rött eller försöker pricka fotgängare på övergångsställen.

Klagomål om att det fanns personer som hängde ut ur bilarna som körde.
Skitadumt av den som körde den/dom bilarna att inte VÅGA säga nej till sånt och stanna bilen. Om någon vill skada sig själv är en sak, men se till att någon annan blir skyldig. Det är puckat och inte ett dugg tufft.

Mer klagomål om att barn och barnvagnar fanns på plats.
Men herregud...har ni aldrig varit där under värsta semestertiden eller jultiden? Större risk att bli påkörd då än under dessa bilträffskvällar. För att inte tala om alla gräl jag bevittnad under dom shoppingrundorna. Och storgråtande barn som både är rädda, för dom inte förstår varför mamma och pappa bråkar, och jättevarma och rastlösa efter att bli nertvingade i en hård kundvagn. Prova sitt i en får ni se.
Och om det fanns berusade personer där så var ju inte föräldrarna det. Men det är fullt tillåtet att ha värsta fyllefesten i sitt eget hemma när barnen sover. Där det gärna även blir otrohet och bråk under kvällen.

Ännu mer klagomål från en del som bor en bit ifrån.
Det spelar ingen roll vart du bor, för du är en sån där klagomur som aldrig är nöjd.

Senare uppstod visst tumult mellan en del poliser och en del "åskådare".
Ännu mer korkat av båda parter. Poliserna gör oftast sitt jobb och bra dessutom. Enligt rykten kunde dom varit lite mer taktiska denna gång men...dom är ju bara människor dom också. Och INTE vill jag byta jobb med dom. Åskådarna borde åka hem o skämmas som förstör för oss andra som tycker det är trevligt att träffa likasinnade. Alltså motorintresserade.Bilderna är från i försommras då vi var dit. Denna helg jobbade jag, annars har jag varit på plats.

2 kommentarer:

  1. Jag har tagit fram och kramat dina svampgarner och visat en väninna för att inspirera henne att plocka färgsvamp som tyvärr inte jag kan.

    Lycka till med ditt nya hus.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket garn har du använt för färgning?

    SvaraRadera