lördag 8 augusti 2009

Vegetarisk hund och köttätande växt!

Var ju på jakt efter hjortron för ett tag sedan med min ena dotter. Men se, där gick vi minsann bet. Några var rena "myltan", andra helt omogna. Bären skövlades ändå, karten skulle få mogna på balkongen, tänkte jag. Lade dom så fint på en bricka för att dom skulle få avnjuta solen. Innan läggdax ville jag titta till mina gyllne bär...men vart var dom då? Helt spårlöst borta. Inte kan väl skatan vart in på balkongen utan att hundarna sagt till?

Hahaha, nej då, det visade sig senare dagen efter vem den skyldiga var. Han är hög, benig, beige och lyssnar till namnet Acke. Visste visst att han är galen i grönsaker men hjortron? Nåväl, han verkade nöjd och gruffa på honom efter ett dygn verkar rätt fånigt. Men jag har lärt mig...igen...och kommer lära mig många gånger till *L*.

På myren fann vi sedan länge eftersökta köttätande växten Sileshår. Kunde inte motstå att ta med en tuva hem. Måtte dom inte vara fridlysta. Men nu är skadan redan skedd. Ska kolla upp det hela så jag inte plockar med mig någon fler gång om dom är fredade.

2 kommentarer:

  1. Suck, ja! Vad dom kan glufsa i sig dom små "monstren". Jag hade ärter i grönsakslandet - märk väl ordet HADE - ända tills lille Eskil häromdagen kom på att det här var ju GOTT!
    ...nu har han plockat av varenda ärtskida och ätit upp samt även provat blasten på rödbetorna.
    Suck, ja..! såna raringar vi har.

    SvaraRadera
  2. Man blir lika förvånad varje gång. Jag har träffat katter som älskar gurka och majs. Lycka till med Sileshåren

    SvaraRadera