onsdag 17 juni 2009

Skön ledig funderardag

Har funderingar om garn och olika stickmönster. Läst en hel del om alla duktiga som färgat med kool-aid. Sannerligen så är det något jag vill prova. Det blir ju sjukt underbara färger. Jag blir värre än barnen: vill ha, vill ha...
Sökt på nätet efter någon som säljer här i Sverige. Tror jag funnit en. Fast jag trodde jag gått in på fel sida då det visade sig vara mest för teddybjörnstillverkningar. Men jag fann färgproverna där till slut *L*.
Jag tycker det är svårt att skicka efter från utlandet när man dels inte är sååå haj på alla språk och framförallt inte valutan. Eller hur funkar det när man betalar med kortet över datorn? Räknas det ut automatiskt eller?
Sen kommer nästa problem. Hur långt räcker en färgpåse? Hahaha, ja nu har jag något att fundera på i helgen när jag ska jobba.
Poppade upp en vansinig tanke nu i huvudet. Jag har ett ullgarn som legat ett bra tag, inte helt nöjd med färgen, jag trodde det var en annan nyans. Det är spunnet av bruna får, mörkbrunt. Vad jag fick för galen tanke är att det är ju animaliskt produkt, undrar just om jag ska ta sonens hårblekningsfärg och kladda in i garnet i stället? Fast kanske kvalitén på garnet säckar ihop helt då? För håret blir ju gärna lite tuggummiaktigt av blekmedel. Kanske ska prova en liten stump när det är dax att fixa utväxten på sonen. Eller inte. Mer tankar att fylla huvudet med, inte konstigt att jag känner mig virrig ibland.

Stickade en kudde, eller rättare sagt ett kuddfodral, till min underbara Anders. Han är fullkomligt fanatiskt när det gäller Chryslerbilar. Det finns en väldig massa produkter med chryslermärket på, strumpor, klockor, tavlor och påslakanset t. ex. Han har ju renoverat sin bil i närmare 20 år, tror jag. Resultatet? Ja...tror en bild säger mer än tusen ord i det här fallet.


Det tog ett tag innan "stjärnan" blev som den skulle. Men nu är jag nöjd med resultatet. Kuddfodralet är stickat på stickmaskinen.Ska försöka mig på att rita fler bilmärkesemblem. Fast saab, volvo, opel eller dom vanligare märken blir det nog inte. Problemet är att hitta bra bilder. Många gånger så är det olika märken till olika årsmodeller dessutom. Då snurrar det runt i skallen på mig vill jag lova *L*. Tur jag har underbara Anders att fråga. Han har betydligt mer koll på sådana saker än jag.

6 kommentarer:

 1. Jag förväntar mig en kudde till våran bil :-)med indianhuvud o allt eller varför inte fågeln?

  SvaraRadera
 2. Välkommen till Hassela!

  Jag är också svampfärgare men har inte kunnat plocka svamp på ett tag på grund av 2 operationer som givit mig nya höfter men jag hoppas att kunna börja till hösten. Hämtade just ett paket för att färga med kool-aid. Om du inte är beroende av buss är Hassela ett bra ställe att bo på. Hör gärna av dig när du närmar dig Hassela. Om du är intresserad av garner har jag garnloppis i en liten blå bod.

  Om du vill äta gott i en underbar miljö vill jag rekommendera ErskMatsgården en gammal finngård i skogen 1 mil från Hassela.

  HÄLSNINGAR MARGITA

  PS Min särbo heter också Anders

  SvaraRadera
 3. En kommentar till jag har just skickat efter kool-aid från USA jag använder Paypal aldrig kort. Det är ett säkert sätt att betala och fungerar över hela världen.
  Hälsningar Margita

  SvaraRadera
 4. Coolt från din syster :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag är hos min Anders och vi träffades på internet genom seniornet. På lördag hittar du mig i min lilla blå bod jag har öppet mellan 12.00 - 16.00. Jag såg någonting som skulle passa er i Hassela men jag vet inte om det är till salu. Det är 2 hus varav det ena varit bilverkstad och taxistation med en lägenhet på övre våningen, undervåningen är ett stort garage med 2 garage vid sidan om. Det andra huset består av en affär på nedre botten och 1 eller flera bostäder i huset. Det har bebotts av 4 generationer kvinnor + 1 man. Mannen är död och den äldsta generationen av kvinnorna, kvar finns 2 generationer kvinnor men den yngsta bor utomlands. Jag vet inte om tomten går att dela så garagehuset kan säljas.

  Vi kanske ska fortsätta per mail
  margitahamid@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Urläcker bil och ännu läckrare kudde- så häftigt! Hit tittar jag gärna in igen! Ska bli kul att få se din regnbågssjal- jar också gjort en som jag kallar för det- ska bara plåta den :-)

  SvaraRadera