fredag 17 juli 2009

Äntligen några fynd

Jag älskar egentligen loppisar av alla de slag. Fast jag blir lite sur när jag går in på en "loppis" och det är antikvitetspriser på prylarna. Loppis för mig är där jag verkligen kan göra fynd till riktiga fyndpriser.
Har varit på jakt efter en silverkaffekanna, att ha som vattenkanna till mina mindre blommor. Men jag är inte villig att betala 100 kr för en kanna som är udda, alltså utan gräddsnipa och/eller sockerskål. För ett komplett set är det helt OK.
Var i alla fall på loppisjakt i tisdags, även båda våra Eriks-hjälpar här i stan fick besök av mig. Ingen kanna :(.
Men på väg hem står det en liten, liten skylt nästan helt bakom en massa gräs med ordet LOPPIS. Ja men vad tusan, kan ju lika gärna svänga in där innan jag åker hem. Där står den, kannan som bara väntat på att få flytta hem till mig. Rund, bullig, dekorerad och grann. Inte nog med det, jag fann även en fågel jag sökt till rätt pris. Inte då 100 kr eller mer. Nu fick jag båda underverken för endast 70 kr.

2 kommentarer:

  1. Ooops! Vilka fynd! En äkta tv-trana - och den där kannan var allt en riktigt godbit. Älskar att ränna på loppis jag också, men som du säger så blir jag förbannad när de leker antikmässa. Var förra helgen på storloppis - 3000 kvadratmeter i tre våningar. Usch och fy, åker aldrig dit mer. Griniga och uppblåsta försäljare och svindyrt. 200 spänn för en pissepotta i gul emalj! (Jag är en frenetisk samlare av Kockums emaljerade grejer nämligen)
    /Marie

    SvaraRadera
  2. Vilken lycka!! Att hitta det man letat efter länge.Kannan är jätte söt och den där fågeln,den känner man ju igen.Du gjorde verkligen ett fynd.Det är dom där små loppisarna man ska gå på,ha en bra dag.

    SvaraRadera