torsdag 2 juli 2009

Att våga vara inne

Solen ger oss verkligen allt den kan och lite till. Men jag tar mig ändå mod till att vara inne en dag. Fast många tjatar på mig och säger att jag ska vara ute nu när det är så fint. Jag har ju semester, tänker jag. Och då kan det vara skönt att få göra det just jag vill, inte vad man bör göra. Så jag tog och färgade några härvor garn igen.
Började med lång tankeverksamhet om hur jag skulle kunna färga garnet så det skiftar, ungefär som garnet i "norrskensjalen".Så då åkte bägge vindorna fram. Snurrade ca 15 varv, sen knöt jag om garnet på tre ställen. Snurrade väl 25 varv andra svängen och knöt om dessa på samma tre ställen. Fortsatte så härvan ut med olika antal varv i varje sektion. Sen lade jag ut allt försiktigt och noggrant på plasten för färgningen.Svampade på grönt på några och blått på några sektioner. Dom smala emellan blandade jag så det skulle tona ut lite.
Färdigt och på tork på balkongen. Till höger hänger mitt "tankegarn". Ska leta upp något fint sjalmönster och sätta igång och sticka när det blivit svalare ute.

2 kommentarer:

 1. Fina härvor, jösses vad sugen jag blev på att färga garn. Måste leta reda på några härvor snart.
  Har inte gatufestat ngt, inte mer än att vi var ner på minstingens uppvisning på Fisktorget. Det räcker gott och väl.
  Min granne, fick jag höra på omvägar ska tydligen sälja sitt hus, det har bitt lite för stort för dom. Men jag har inte sett ngn annons, plastvägen tror jag det står på om intresse skulle uppstå. Men å andra sidan kanske han inte säljer via mäklare heller.
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Åhh vilket härligt garn, du gör inte och säljer en härva? hör av dig isf swea_j@hotmail.com /Stickmamman www.nogg.se/Stickmamman

  SvaraRadera