söndag 12 juli 2009

En underbar tid


En underbar tid har jag fått med en tös så vacker, så snäll och så fartfylld. Inte har hon varit min inte, men jag har haft lite del i henne som hundmormor. Min dotter och hennes sambo fick ta över denna tik från en människa i någon stad, som av någon anledning inte ville ha kvar henne. Då var hon 4 år, en dam i sin bästa ålder.
Hon satte min stora greyhound på plats utan att göra så mycket väsen av sig.
Hon kärade ner sig i min storpudel jag hade då. Dessvärre blev åldern ett handikapp för honom så han orkade inte att vara kvar bland oss. Men vilket par dom var dessa tu.
Vi var till Stockholm på stor, stor utställning med "damen". Det var över 80 tikar anmälda i hennes klass. Vad har hon där att göra var det nog många som tänkte, hon som i princip skänktes bort.
Jo visst, men hon fick i alla fall ett 1:a pris och det var det inte många som fick denna dag av den engelska järnladyn som var domare. Tror att det var totalt 20 tikar som fick det. Vilken dag.
Sen struttade hon på i sin takt hemma ända tills hon fick se en katt. Jösses, wow, vilket drag. Alla katter i byn vi bodde då var fartrekordhållare.
Men nu står hennes stol i mitt kök tom så tom. Har gjort så i lite drygt 1 vecka nu. Det gör ont. Varför måste man åldras?
Men tack kära Alice för jag fick äran att lära känna dig.

3 kommentarer:

 1. Det är nackdelen med husdjur, att dom tar slut så där ...
  En mycket vacker dam.
  /Nina

  SvaraRadera
 2. Vet precis hur du känner dig. Min alldeles underbare tolvårige bordercollie Elis fick sluta sina dagar för några månader sen. Hemskt att tvingas fatta det där beslutet.
  Men trots att man vet att ett hundliv är så kort och sorgen så stor när det tar slut, så skaffar man sig ändå en ny. Gång på gång...
  /Marie

  SvaraRadera
 3. Mönstret till min sjal är ett hopakok av diverse spetsmönster jag hade i huvudet och la till varteftersom. Och kanten fick växa fram på fri hand som den behagade. Men jag delar jättegärna med mig av mönstret och kan skriva ned de olika mönsterrapporterna - utom kanten då förstås för den kan jag inte återskapa - och mailar till dig om du vill.
  /Marie

  SvaraRadera