fredag 31 juli 2009

Balanserad igen

Jösses vilken svettig tur det blev efter ån på jakt efter den optimala öringen. Den där som är riktig öring, finns nog bara sådana i olika åar. Dom som som inte är utplanterade menar jag, utan födda och uppvuxna som fisk alltid har gjort. Men dom var inte sååå samarbetsvilliga igår. Vad gör det? Det finns fisk på affären. Då menar jag inte fiskpinnar, för det har jag sett på TV att det är 60% panering på dom. Jag och min äldsta dotter och hennes sambo fick en härlig tur i skogen och det var nog det viktigaste. Att koppla av och njuta av livet och umgås.

För en himla massa år sedan stod det en kvarn i ån. När jag bodde i dom trakterna och hade jordbruk så fanns det ett avtal om att vi hade andel i kvarnen. Rätt skoj, med tanke på vad som finns kvar av den. En halv kvarnsten som ligger i kanten av ån och nöts sakta ned av vårfloder och regnperioder tills ingenting återstår. Fast det tar nog ett antal år till innan den är helt borta.
På hemvägen så svängde vi in på en liten, liten så kallad skogsväg (läs stig) och "hämtade" några kantareller. Fann på det stället ifjol när vi sökte lingon. Dom växer så troget och fint i kanten av
skogen under några risiga granar. Bara att hämta ;).

2 kommentarer:

  1. Hoppas att du har en trevlig helg.
    Hållertummenhårt att det inte ska regna i morgon, hade nämligen en fundering på att åka till Galtström och plocka lite blåbär men det är som sagt vädret som bestämmer det.
    Nu soffläge och lite godis.

    SvaraRadera
  2. Hittade till din trevliga blogg via en annan blogg. Jag återkommer säkert en annan dag också

    SvaraRadera