torsdag 23 juli 2009

Influensatider och bär

Jösses, jag blir faktiskt lite skraj av allt jag läser om influensan. Mest orolig är jag för min prinsessa (barnbarnet) och "mina" blivande mödrar. Visst, jag vet att man ska ta allt med en nypa salt men i alla fall. Inte vet jag hur man ska kunna förebygga sig mot dylik sjuka heller. Antar att det är nog så bra med sund och allsidigt kost i kombination med lagom motion.

Tror ändå att jag ska ta mig ut efter kusten och plocka lite havtornsbär på måndag. Dom innehåller väldigt mycket c-vitaminer och en himla massa olika omegasiffror. Jag har kvar sen ifjol ännu så länge. Torkat dom på tidningspapper som jag brukar göra med trattisarna. Sedan har jag tagit ett bär varje morgon och delat ut ett var till mina hundar också. Och sannerligen så har vi klarat oss från förkylningar. Kanske inte beror på bären men jag får ju en skön dag vid havet när dom plockas. Ska ta med fika denna gång att avnjuta till måsarnas skrän. Jag gillar dom faktiskt.


På stickfronten är det rätt så trögt just nu. Sliter ännu med Aeolian Shawl. Har kortat av mönstret lite då jag blev orolig över att garnet inte kommer räcka. Men är rätt osäker ändå på garnmängden. Får väl se hur långt det räcker, kan ju ta en annan nyans längst ut kanske om det kniper. Tror jag ska ta och krypa upp i favisfåtöljen och klura på det ett tag, innan John Blund kommer och förtrollar mig.

3 kommentarer:

 1. Hejsan, svejsan! Släng undan den där tråkiga sjalen nu som du sliter med och sticka en Yemenväst istället. Det är mycket roligare och går fort. Förklaring till namnet och västens ursprung hittar du om går in på min blogg och klickar på det röda ordet Yemenväst i senaste inlägget. Då hamnar du direkt på mönstret hos bloggen Stickhjälpen som just nu har ett upprop med tävling kring dessa västar. Sen kan du vara med också och skänka till behövande. Så gjorde jag. Och vill du sticka västen på rundsticka istället så går du in på bloggen Mia stickar, eller klickar på de andra röda orden i mitt inlägg.

  Är tack och lov sjukskriven heltid till oktober. Sen får jag se. Har sagt upp mig och känner redan ny luft under vingarna utan att jag har nåt nytt jobb på gång. Modigt va'?

  SvaraRadera
 2. Svarar ja på båda dina frågor.
  Har en liten porslins krona som jag använder som både vas och för ljus.
  PA tjänsten lurar jag lite på, har jobbat dygn och även om det är bra tider så är det lite slitigt. Men jag skickar nog in ansökan i allafall man kan ju alltid tacka nej om inte annat.

  SvaraRadera
 3. Det där med svininfluensan är nog lika uppblåst som fågelinfluensan var och inget att oroa sig för i onödan.

  Trevlig blog föresten. Hittade hit via Mormors Bod.

  SvaraRadera