söndag 19 juli 2009

Min oas

Jag gillar verkligen att peta ner frön och kärnor till höger och vänster. Till vänster på bilden har jag min Papegojblomma som jag faktiskt fick i blom för tre år sedan. Väntar med spänning på nästa gång. Fick frön av min dåvarande svärmor som hon köpt utomlands. Det blev en endaste planta som jag vårdar ömt.
I mitten har jag mitt Citronträd, vilket aldrig kommer bära frukt, enligt experter. Satte ner en kärna för så där en tio-elva år sedan. Men den doftar rikligt av citron när man gnuggar bladen lite.
Till höger har jag något som heter Eldhjulträd. Frö som jag skickat efter från ett företag i Sverige, men plantan härstammar från Australien. Ska bli röda spännande blommor på i form av ett hjul med ekrar. Får se om jag lyckas med det.
Skoj är det i vilket fall som helst med blommor.

6 kommentarer:

 1. Oj då! Jag har fem Saint-Paula, två Paradisträd och...en Aloe-vera. Och dom lever på marginalerna kan man säga. Växter inomhus är inte min grej riktigt, jag bara glömmer att vattna.

  Kockums gula emaljgrytor kokar jag också potäter i. Använder allt som jag köper, mycket roligare än nytt. Är intresserad av precis allt i den gula serien, utom kaffe- och tekannor för det har jag redan alldeles för många av.

  SvaraRadera
 2. Tycker oxå det är superskoj med frön och kärnor som man petar ner till höger och vänster. Men till skillnad i från dig så kommer mina upp för att sedan ta självmord när dom kommit på vart dom hamnat.
  Hur är nya jobbet ?
  Nina

  SvaraRadera
 3. Fin oas :) Men du har ju alltid haft gröna fingrar bl.a

  SvaraRadera
 4. Jag måste göra ett test....

  SvaraRadera
 5. Det står då ett garage i samma solgula färg som huset.

  SvaraRadera
 6. Satt o titta på dina "Konstiga" blommor o kom på en tjej på jobbet som hade en garderobsblomma som blommade, hon hade tagit bildbevis som hon visade. Har du sett nån sån?

  SvaraRadera